A legjobb joghurtkészítő gépek az értékelések alapján. Hogyan működnek és mire számíthatunk?
A cikk tartalma: + A cikk tartalmának megtekintése
Az élelmiszeripar átlagosan véve egy elég vitatott ágazat. A boltokban kapható rossz minőségű termékek miatt egyre többen szeretnék otthon elkészíteni ezeket a dolgokat, így a joghurtot is.
Elsőként arra szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy házi joghurtot készíteni egyáltalán nem nagy tudomány! Hallottak már a joghurtkészítő gépről? Hogyan lehet kiválasztani a legjobbat? Hogyan is működik valójában? Mindent megtudhatnak mai cikkünkből!
Kedvelt joghurtkészítő gépek
Megnevezés | Értékelés | Részletek |
---|---|---|
Klarstein Milchstraße ✔ A MI AJÁNLATUNK | Termék mutatása | |
Severin JG 3520 | Termék mutatása | |
Klarstein Gaia ✔ IGÉNYESEKNEK | Termék mutatása |
Hogyan működik a joghurtkészítő gép?
Joghurt készítéséhez joghurtra is szükség lesz! Ez az alapanyag olyan baktériumokkal szolgál, amelyek segítségével igaz, házi joghurtot lehet készíteni! Ez egy kihagyhatatlan alapanyag, amelyhet klasszikus, fehér joghurt vásárlása nélkül nehezen tudnának hozzájutni! Ennek a joghurtnak köszönhetően fonots kultúrák jelennek meg és a tejfehérje tovább dolgozhat a tejben lévő szacharidokkal. A tejsav erjedéssel jön létre. Ilyenkor már úgy tűnhet, hogy a joghurt készen is van. Na de vegyük át az egyes lépéseket.
Ahhoz, hogy joghurtot tudjanak készíteni először be kell oltani a tejet. Melegítsék fel kb. 80 – 90 °C-ra. Ez után hagyják lehűni 40 °C-ra és adják hozzá az üzletben vásárolt fehér joghurtot. Keverjék össze a tejet a joghurttal.
A joghurtkészítő gép fő feladata, hogy megfelelő környezetet alakítson ki a baktériumok és kultúrák szaporodásához. Az előbb elkészített keverékkel töltsék meg az üvegeket és kapcsolják be a készüléket. A joghurt általában 6 - 8 órán keresztül dolgozik, de akkor sem történik semmi baj, ha 12 órát hagyják dolgozni. Csak az állaga fog változni. Minél több időt tölt a joghurtkészítőben, annál sűrűbb lesz. A joghurt ízét egyéb hozzávalókkal lehet módosítani. Nagyon jó pl. hozzá a lekvár, a gyümölcsdarabok, a nádcukor vagy a csokireszelék.
Katalógusunkból ajánljuk
Guzzanti GZ 705
Clatronic EG 3344
Clatronic JM 3344
Steba tartalék poharak joghurtkészítőbe 99-25-00
Severin EG 3526
Steba JM 2
A házi joghurtkészítés előnyei
Miért éri meg otthon elkészíteni a joghurtot?
- a kezdeti befektetés idővel megtérül, mivel a házi joghurt elkészítése kevésbé költséges
- egyszerre nagyobb mennyiségben is készíthetnek joghurtot
- tudhatják, hogy miből készül igazából a joghurt, amit elfogyasztanak
- saját ízlésük szerint ízesíthetik
- elkerülhetik a színezékeket és tartósítószereket, amelyek a többi joghurtban megtalálhatóak
- a természet is hálás lesz, mivel nem szennyezik a környezetet műanyag dobozokkal
- ugyan az otthon készített joghurt nem tart ki olyan soká, mint az üzletben vásárolt, de csak természetes alapanyagokat tartalmaz, amiért a szervezetük is hálás lesz
A legjobb joghurtkészítő gépek a piacon
Van pár olyan gyártó, akik termékei funkcióik feljettségével meghaladják a többit. Azok, akik most hallanak a joghurtkészítő gépről először, csak nehezen tudják meghatározni, hogy milyen is egy jó minőségű joghurtkészítő. Kiválasztottuk a kínálatban lévő legjobb joghurtkészítő gépeket, amelyek jól teljesítettek a teszteken és a vásárlók is meg voltak velük elégedve!
Hogyan válasszunk joghurtkészítő gépet?
A joghurtkészítő gépeket nem lehet speciális kategóriákba sorolni. Mindegyik arra lett kitalálva, hogy házi joghurtot lehessen vele készíteni. Leginkább az időzítés funkciójában, térfogatban és funkcionalitásban különbözhetnek. Hogy egyszerűbben tudjanak választani, részletesebben is lebontjuk az alapvető paramétereket.
- A joghurtkészítő térfogata – ez a paraméter valaki számára fontos, valakinek nem. Mindenképpen az igényektől függ, ill. attól, hogy milyen mennyiségű joghurtra van szükségük. Természetesen a házi joghurt sokkal gyorsabban lejár, mint az üzletben vásárolt. Ajánlott 3 - 5 nap alatt elfogyasztani. A joghurtkészítő térfogata 1 - 3 liter. Amennyiben csak alkalmanként szeretnék használni, akkor felesleges a nagy térfogatot választani.
- Üvegek a joghurtokra – mindenképpen nagyon praktikus, ha a joghurtkészítő géphez vannak üvegecskék is, amelyekből el is lehet fogyasztani a joghurtot. Léteznek olyanok is, amelyek egy nagy edénnyel rendelkeznek és a joghurt elkészülése után még porciózni kell. Az üvegek térfogata általában 150 - 200 ml között van. Számuk 5, 7 vagy 12. Az üvegeknek jó minőségű, üveg fedővel kell rendelkezniük!
- Időzítő – a joghurtkészítő gép egyik legpraktikusabb funkciója az időzítő. A vásárlók értékelései alapján ezzel sajnos még máig nem rendelkezik sok modell! Ez sokszor problémát okoz. Az idő beállítása és az automatikus kikapcsolás sok gondot levehet vállukról. Mindenképpen érdemes egy olyan modellt vásárolni, amely rendelkezik időzítővel.
- Vezérlés – Az LCD kijelző átláthatóságot biztosít. Láthatják a hőmésrékletet és a hátralévő időt. Amennyiben ez hiányzik, akkor gombokkal és tekerőgombokkal szokták helyettesíteni. Egyes modellek mindössze egy gombbal rendelkeznek, ami a be- és kikapcsolást teszi lehetővé. Ez inkább csak preferencia kérdése, mivel a vezérlés és kezelés igazán egyszerű.
A cikk szerzője
Hozzászólás írása
Közzétéve: 06.10.2021
Posledná aktualizácia:
További cikkek a kategóriában:
Nem mindenkinek áll rendelkezésére kert - néhány tulajdonos ezt az erkélyen felállított grillsütővel helyettesíti. Milyen feltételek mellett engedélyezett az ilyen grillezés? És milyen...
A kapszulás kávéfőzők előnye elsősorban a könnyű használat és a kávé gyors elkészítése. Mai cikkünkben tanácsot adunk Önnek, hogyan válassza ki a legjobb kapszulás kávéfőzőt otthonába.