A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!
A cikk tartalma: + A cikk tartalmának megtekintése
A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban. Persze az édes verzió a legelterjedtebb, de a sós változatot is sokan szeretik!
Amennyiben gyakran készítenek palacsintát, akkor cseréljék le a régi serpenyőt egy palacsinta készítőre! Ezzel sok időt spórolhatnak és igazi profinak érezhetik magukat! Önök tudják, hogy melyik a legjobb?
Kedvelt palacsinta készítők
Megnevezés | Értékelés | Részletek |
---|---|---|
Tristar BP-2637 | Termék mutatása | |
Guzzanti GZ 606 | Termék mutatása |
Mi az a palacsinta készítő és hogyan működik?
A palacsinta készítő lényegében egy tapadásmentes sütőlapból (általában teflon) áll, amelyet egy elektromos fűtőtest melegít fel. A hőfokot általában egy egyszerű termosztát segítségével lehet vezérelni, amellyel meghatározhatják a sütés intenzitását. A termosztát automatikusan kikapcsolja a fűtőtestet, amikor eléri a megadott hőfokot.
A palacsinta készítő legnagyobb előnye a serpenyővel szemben, hogy szabályozható a hőmérséklete, amely végeredményben szebben megsült és saját ízlésük szerint elkészült palcsintát jelent. A teflon bevonattal ellátott palacsinta készítőkhöz ráadásul olajat sem kell hozzáadni, tehát kedvenc édességük valamivel egészségesebb lehet!
A palacsinta készítő kiválasztásának kritériumai
A palacsinta készítő mérete és átmérője
A palacsinta készítő általában 29 - 35 cm átmérőjű. Ha kevevsebb hely áll rendelkezésre a konyhájukban, akkor a kisebb méretű modelleket ajánljuk. Vegyék figyelembe, hogy a sütőlap mérete nem minden esetben egyezik az egész berendezés átmérőjével. Bizonyos esetekben a palacsinta készítő teste kisebb méretű és el van rejtve a sütőlap alatt. Ezek a modellek sokkal kompaktabbak és kevesebb helyre van szükségük, mint azoknak, amelyeknél a test nagyobb méretű.
Melegítő felület
A sütőlap általában teflon bevonatú. A palacsinta így nem ég oda és kevesebb olaj felhasználásával dolgozhatnak. A teflon felület azonban nagyon érzékeny a karcolásokra, amelyek miatt elveszítheti kedvező tulajdonságait! Fontolják meg, hogy milyen eszközöket használnak a palacsinta elkészítése közben!
A felület akár öntöttvas is lehet, de ez inkább a professzionális használatra gyártott palacsinta készítők esetében fordul elő, ami intenzív használatnak lesz kitéve. Az öntöttvas lassabban melegszik fel és kimondottan hosszú ideig tartja a meleget. A palcsinta sokkal könnyebben leragad rajta, ezért az olaj használata is ajánlott!
Némely palacsinta készítő cserélhető formákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kisebb méretű és vastagabb palacsinták elkészítését is.
Telejsítmény és vezérlés
A legtöbb palacsinta készítő teljesítménye kb. 1000 W. Általában egy termosztát segítségével szabályozhatjuk a hőmérsékletet és a berendezés a meghatározott hőmérséklet elérése után automatikusan kikapcsol, amire egy fényjelzés is figyelmeztet. A termosztát vezérlése nagyon egyszerű - sem kijelzővel, sem bonyolult gombokkal és kapcsolókkal nem kell bajlódni a palacsinta készítők esetében!
A top 5 placsinta készítő az értékelések és tesztek alapján
Megnevezés | Értékelés | Részletek |
---|---|---|
Tristar BP-2637 | Termék mutatása | |
Guzzanti GZ 606 | Termék mutatása |
A cikk szerzője
Hozzászólás írása
Közzétéve: 14.07.2021
Posledná aktualizácia:
További cikkek a kategóriában:
Nem mindenkinek áll rendelkezésére kert - néhány tulajdonos ezt az erkélyen felállított grillsütővel helyettesíti. Milyen feltételek mellett engedélyezett az ilyen grillezés? És milyen...
A kapszulás kávéfőzők előnye elsősorban a könnyű használat és a kávé gyors elkészítése. Mai cikkünkben tanácsot adunk Önnek, hogyan válassza ki a legjobb kapszulás kávéfőzőt otthonába.